Vrije keuze en gemak door uitkering in natura.
 

Waarom een uitvaartverzekering?

Wist u dat een uitvaart tussen de € 4.000,- en € 10.500,- kan kosten? Veel mensen schrikken van deze bedragen. Toch lopen de kosten voor een uitvaart al snel zo hoog op. En dan zit er ook nog een verschil tussen begraven of gecremeerd worden.

Voor de kosten van een uitvaart kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • De kist
  • De begeleiding door een uitvaartverzorger
  • De opbaring van de overledene
  • De ceremonie
  • De koffietafel na afloop van de ceremonie
  • De crematie zelf of de grafkosten
  • De bloemen

Uiteraard is iedere uitvaart verschillend. Sommige mensen willen een heel uitbundige uitvaart, met bijvoorbeeld een bijzondere kist of een groot aantal gasten. Andere mensen willen een bescheiden uitvaart, met een simpele kist en een selecte groep genodigden. En weer anderen willen een uitvaart die aansluit bij hun geloof. Voor iedere uitvaart is dan ook een ander bedrag nodig. U kunt dan ook zelf bepalen voor welk bedrag u uw uitvaart wilt verzekeren.

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat het bedrag dat nodig is om de uitvaart te kunnen bekostigen, bij overlijden beschikbaar is. Zo kunnen de nabestaanden de uitvaart betalen zonder zelf kosten voor te hoeven schieten. Maar u zorgt er ook voor dat uw nabestaanden ontzorgd worden. Doordat zij niet te maken krijgen met het voorschieten van de kosten voor de uitvaart, niet verantwoordelijk zijn voor de financiële afhandeling en hulp krijgen bij het verzorgen van de uitvaart, neemt u al veel lasten uit handen.

Door het afsluiten van een uitvaartverzekering hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw uitvaart. U regelt immers al het meeste met het afsluiten van de verzekering: een bedrag waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden, deskundige begeleiding voor de nabestaanden en u kunt zelfs al (indien van toepassing) de wensen voor de uitvaart vastleggen. Daarnaast bent u meteen vanaf de ingangsdatum verzekerd. Dus ook bij onverwachts overlijden of kort na het afsluiten van de verzekering kan de verzekerde waarde gebruikt worden om de uitvaart te verzorgen.