Vrije keuze en gemak door uitkering in natura.
 

Welke varianten zijn er?

Uitvaartverzekeringen komen in verschillende varianten. Grofweg kunnen de meeste uitvaartverzekeringen in de volgende twee soorten worden ondergebracht:

De kapitaalverzekering

Met een kapitaalverzekering verzekert iemand zichzelf voor een bepaald bedrag. Dat bedrag komt vrij op het moment dat de verzekerde overlijdt. De nabestaanden kunnen zelf beslissen hoe ze dit geld gaan besteden. Het vrijgekomen bedrag kan, bij deze verzekering, dus ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Daarnaast is de begeleiding en dienstverlening rondom het overlijden vaak laag. Dit wordt soms gezien als een nadeel.

De natura-pakket uitvaartverzekering

Een natura-pakket uitverzekering keert geen geld uit, maar verzorgt uw uitvaart aan de hand van een gekozen dienstenpakket. In dat pakket is al vastgelegd hoe de uitvaart er ongeveer uit ziet en wie de uitvaart gaat verzorgen. Er is daardoor minder ruimte voor eigen inbreng. Vaak is het wel mogelijk om in plaats van het vooraf vastgestelde pakket een geldbedrag te ontvangen dat uitgegeven kan worden aan een andere uitvaartverzorger. Dit geldbedrag is echter vaak lager dan de pakketwaarde, waardoor er al snel extra kosten kunnen ontstaan.

Beide verzekeringen hebben voordelen. NorthWest heeft deze voordelen samengebracht en biedt u daarmee een interessant alternatief aan: de natura-sommen uitvaartverzekering.

De natura-sommen uitvaartverzekering

Het verzekerde bedrag komt vrij op het moment van overlijden. De nabestaanden gaan in overleg met een uitvaartverzorger de uitvaart organiseren. Alle facturen en rekeningen die te maken hebben met de uitvaart, worden opgestuurd naar de verzekeraar. De nabestaanden hoeven dus niet zelf het geld te beheren. Ook is iedere verzekerde vrij om zelf te kiezen hoe de uitvaart eruit komt te zien en wie de uitvaart gaat verzorgen. Daarnaast kan de verzekeraar de nabestaanden helpen bij het vinden van een geschikte uitvaartverzorger.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om in de kosten van de uitvaart te voorzien.

Zelf sparen

U kunt ervoor kiezen om zelf het geld bij elkaar te sparen voor de uitvaart. De vraag is echter: wanneer begint u met sparen? En hoeveel geld gaat u apart leggen? En hoe zorgt u ervoor dat u het gespaarde geld niet voor andere doeleinden zult gebruiken? Soms is zelf sparen voor een uitvaart nog een hele uitdaging. Daarnaast heeft een uitvaartverzekering zo z’n voordelen ten opzichte van zelf sparen. Zo kan het bij een vroegtijdig overlijden voorkomen dat er nog lang niet voldoende gespaard is. Met een uitvaartverzekering bent u vanaf de ingangsdatum direct gedekt ter hoogte van uw verzekerde waarde.