Vrije keuze en gemak door uitkering in natura.
 

De uitvaartverzekering van NorthWest

De uitvaartverzekering die NorthWest aanbiedt, is een natura-sommen uitvaartverzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent voor een bepaald bedrag en dat dit bedrag volledig beschikbaar wordt gesteld voor de uitvaart. Het wordt dus niet als geld uitgekeerd; in plaats daarvan gaan de rekeningen voor de uitvaart direct naar de verzekeraar. Zo krijgt geen van de nabestaanden te maken met de financiële afhandeling van de kosten van de uitvaart.

Een ander voordeel van deze uitvaartverzekering van NorthWest is dat u of uw nabestaanden ook volledig vrij zijn in het kiezen van de uitvaartverzorger. U kunt dus bij de dichtstbijzijnde uitvaartverzorger terecht, maar ook bij eentje helemaal aan de andere kant van het land. Het is uw keuze – of die van uw nabestaanden. Onze verzekering maakt de keuze voor elke uitvaartverzorger mogelijk.

Hoe bijzonder de wensen ook zijn, hoe groot of klein de uitvaart ook zal worden en hoe veel (of juist weinig) mensen er worden uitgenodigd: het kan allemaal geregeld worden. De invulling van de uitvaart staat bij NorthWest helemaal vrij. U bepaalt zelf hoeveel geld u nodig heeft voor uw uitvaart en voor dat bedrag verzekert u uzelf.

Kinderen kunnen vanaf de geboorte tot hun 18e verjaardag voor maar € 1,- per maand meeverzekerd worden. U kunt natuurlijk ook al vanaf een jonge leeftijd een zelfstandige polis afsluiten voor uw kinderen. Des te jonger iemand begint met het betalen van de maandelijkse premie, des te lager het maandbedrag zal zijn. Maar ook hier is uw keuze weer vrij.

Onze medewerkers van de klantenservice zijn klantgericht, deskundig en meelevend. Iedere vraag die u heeft over uw verzekering, uitvaart of premie beantwoorden zij graag. Ook de nabestaanden worden door ons Servicecentrum professioneel bijgestaan in de vaak emotioneel zware tijd na het overlijden van een dierbare. De praktische aspecten en het doorverwijzen naar uitvaartverzorgers zijn slechts enkele middelen waarmee zij de nabestaanden kunnen ontzien.

Daarnaast kunt u bij uw verzekering alvast veel zaken vastleggen. Bijvoorbeeld of u gecremeerd of begraven wilt worden, welke kleur bloemen u mooi vindt of van welke muziek u houdt. En misschien bent u niet in Nederland geboren en wilt u na uw overlijden teruggebracht worden naar uw geboorteland. Al deze beslissingen kunt u vastleggen in ons uitvaartwensenformulier, die u vervolgens bij uw polis kunt bewaren.

Uitvaartwaardemeter

U kunt de uitvaartwaardemeter gebruiken om uw wensen in kaart te brengen en hiermee de verzekerde waarde te bepalen die u nodig heeft om uw uitvaart te laten verzorgen. Klik hiervoor op “Uitvaartwaardemeter”. Nadat u deze heeft ingevuld kunt u het formulier eenvoudig printen en/of opslaan.

Lees meer in onze productbrochure

In onze productbrochure vindt u algemene informatie over onze uitvaartverzekering.
Hierin hebben wij voor u alvast een aantal voordelen van de Uitvaart Compleet Verzekering op een rijtje gezet.

Bekijk hier onze productbrochure

Lees meer in onze productwijzer

In de productwijzer vindt u de belangrijkste kenmerken van de uitvaartverzekering van NorthWest. Het behandelt bijvoorbeeld vragen over wat wij doen met uw premie, wat uw familie moet doen bij overlijden en wat er gebeurt als u de verzekering eerder wilt stoppen.

Bekijk hier onze productwijzer.

Lees onze polisvoorwaarden

In onze polisvoorwaarden vindt u de afspraken die wij met onze klanten maken. Het bevat rechten en plichten van zowel ons als onze klanten en er staan belangrijke gegevens in over o.a. de aanvang van de verzekering, de dekking en premiebetaling.

Bekijk hier onze polisvoorwaarden.