Vrije keuze en gemak door uitkering in natura
 

Over uitvaartverzekeringen

Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Niet gek, want een uitvaartverzekering is een verzekering die voor veel mensen van toegevoegde waarde kan zijn. Het is een nuttige basisverzekering die net als alle andere basisverzekeringen de belangrijkste risico’s in het leven dekt.

Al sinds het ontstaan van de uitvaartverzekering is deze onlosmakelijk verbonden met een gevoel van zekerheid. Zekerheid dat er bij overlijden genoeg geld beschikbaar is om de uitvaart te verzorgen en de zekerheid dat de nabestaanden begeleiding krijgen bij de verzorging van de uitvaart.

Ook zorgt een uitvaartverzekering ervoor dat er geld beschikbaar is voor uw uitvaart. En dat is handig. Want dat betekent onder andere dat u niet uw leven lang apart hoeft te sparen voor uw uitvaart. Dat de nabestaanden niet de kosten voor de uitvaart hoeven te betalen. En dat er genoeg geld beschikbaar is om de uitvaart te verzorgen zoals die is gewenst. Nog een groot voordeel van een uitvaartverzekering is dat deze al dekking biedt vanaf het moment dat de verzekering ingaat. Dus ook bij onverwachts overlijden of kort na het afsluiten van de verzekering is de verzekerde waarde beschikbaar om de uitvaart te verzorgen.

Daarnaast heeft een uitvaartverzekering nog een belangrijke functie: ontzorgen. Doordat van tevoren alles al goed wordt geregeld voor de uitvaart, neemt u niet alleen uzelf maar ook uw nabestaanden veel zorg uit handen. De financiële en administratieve afhandeling en de service voor, tijdens en na de uitvaart zijn hier allemaal voorbeelden van.

Sommige mensen hebben geen uitvaartverzekering – misschien omdat ze vinden dat het niet nodig is, of omdat ze liever (nog) niet aan hun eigen uitvaart denken. Dat is natuurlijk ook wel logisch. Maar juist daarom is een uitvaartverzekering een prettige aanvulling op uw al bestaande verzekeringen. Het geeft een gerust gevoel om te weten dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de kosten van uw uitvaart. Met een uitvaartverzekering heeft u er geen omkijken meer naar.