Ik mag vrij kiezen, ik zit niet vast aan één uitvaartcentrum of bedrijf.
 

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart lopen ontzettend uiteen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld de keuze voor een crematie of begrafenis, het aantal gasten en de locatie. Om u toch een indicatie te kunnen geven van wat een uitvaart ongeveer kost, hebben we twee voorbeelden opgemaakt:

Crematie ter waarde van € 4.500,-

Met een bedrag van  € 4.500,- kan de crematie op een maandag t/m vrijdag plaatsvinden. Met het bedrag kan ook de bespreking over de uitvaart met de uitvaartondernemer, het overbrengen van de overledene naar het uitvaartcentrum en een opbaring in het uitvaartcentrum worden vergoed. De nabestaanden ontvangt een condoleanceregister en de aangifte van overlijden wordt verzorgd. Daar ontvangen de nabestaanden ook een zogenoemde ‘akte van overlijden’ voor. Met dit bedrag kunnen 50 rouwkaarten worden verstuurd. De overledene krijgt een eiken kist met bloemen. De rouwdienst zelf valt uiteraard ook binnen dit bedrag.

Begrafenis ter waarde van € 6.500,-

De begrafenis vindt plaats op een maandag t/m vrijdag. Voordat de begrafenis plaatsvindt, wordt deze eerst besproken met de uitvaartverzorger. Ook wordt de overledene overgebracht naar het uitvaartcentrum en daar opgebaard. De nabestaanden ontvangt een condoleanceregister en de aangifte van overlijden wordt verzorgd (nabestaanden ontvangen hiervoor de ‘akte van overlijden’). Er kunnen 50 rouwkaarten worden verstuurd. De overledene krijgt een eiken kist met bloemen en de rouwdienst wordt verzorgd (inclusief koffie en cake). De overledene krijgt een algemeen graf met een eenvoudige grafsteen.